Απόκτησε Δίπλωμα Ταχυπλόου

Το δίπλωμα ταχυπλόου αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να ασκήσει το επάγγελμα του ναυαγοσώστη λουτρικών εγκαταστάσεων.

Η εκπαίδευση ενός χειριστή ταχύπλοου σκάφους αποτελείται από το θεωρητικό και το πρακτικό τμήμα της εκπαίδευσης.

Η θεωρητική εκπαίδευση του προγράμματος καλύπτει όλες τις ενότητες και κάθε υποψήφιος χειριστής διδάσκεται με ακρίβεια την εύρεση στίγματος, τη χάραξη πορείας, τη μέτρηση αποστάσεων, την ανάγνωση φάρων, τα σωστικά μέσα, τα σήμερα κινδύνου, του ναυτικούς κόμπους και τους ενδεχόμενους ναυτικούς κινδύνους.

Η πρακτική εκπαίδευση του προγράμματος περιλαμβάνει τη διδασκαλία της πορείας, της πρυμνο-και πλαγιοδέτησης, της χρήσης σωστικών μέσων, και της λειτουργία της μηχανής του σκάφους.

Η εκπαίδευση στη σχολή ταχυπλόου Bayline είναι ταχύρρυθμη και τα τμήματα ολιγομελή για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία.

Η παραγωγή άριστων επαγγελματιών είναι υποχρέωση και προτεραιότητά μας.

Ο πρωταρχικός στόχος μας στη ναυαγοσωστική σχολή / σχολή ταχυπλόου Bayline είναι ο πλήρης εφοδιασμός κάθε υποψήφιου χειριστή ταχύπλοου σκάφους.Η ασφάλεια και η σιγουριά συνοδεύεται με γνώσεις της συνολικής φύσεως των σκαφών και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η προσέγγισή μας είναι ολοκληρωμένη.Ένα σκάφος θεωρείται ταχύπλοο κυρίως σύμφωνα με την ιπποδύναμη του κινητήρα και με τον τύπο του.

Αναλυτικότερα, οι κινητήρες των σκαφών μπορούν να βρίσκονται εσωλέμβια, εξωλέμβια ή εσω-εξωλέμβια, ενώ τα ταχύπλοα χωρίζονται σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα.Επιπλέον, υπάρχουν οι κατηγορίες των φουσκωτών και όλων των υπόλοιπων τύπων, ενώ ταχύπλοα σκάφη θεωρούνται και τα Hover Craft (Αερόστρωμνο) και τα Water Jet. 

  • Το δίπλωμα ταχύπλοου επιτρέπει τη χρήση σκάφους έως 20 μέτρα, αν είναι νοικιασμένο, και έως 100 κόρους (Register Ton), αν είναι ιδιόκτητο.
  • Ένας κόρος αντιστοιχεί σε 2,83 κυβικά μέτρα και είναι η μονάδα μέτρησης όγκου ενός σκάφους-πλοίου.
  • Κάθε υποψήφιος χειριστής ταχύπλοου σκάφους οφείλει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να γνωρίζει κολύμβηση και να είναι υγιής.

  • Η ναυαγοσωστική σχολή / σχολή ταχύπλοου της Bayline ακολουθεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκμάθησης, μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται ένα άρτιο αποτέλεσμα καταρτισμένων χειριστών σκάφους.
  • Το πολυπόθητο δίπλωμα ταχυπλόου προϋποθέτει επίσης την επιτυχία στις εξετάσεις που δίνονται στην αρμόδια Λιμενική Αρχή.
  • Η εξέταση περιλαμβάνει 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και κάθε συμμετέχων έχει το περιθώριο 2 μόνο λαθών.
  • Το περιεχόμενο των ερωτήσεων αφορά ναυτικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις, φανούς και σχήματα, σήματα κινδύνου, κανόνες χειρισμού και πλεύσης, υποχρεώσεις και συστάσεις χειριστών και ιδιοκτητών ταχύπλοου σκάφους.
  • Ακόμη και μετά τη λήψη του διπλώματός σας, η οικογένειά μας παραμένει στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για κάθε είδους συμβουλή αν τη χρειαστείτε.
  • Ο συνδετικός μας κρίκος είναι η Ναυαγοσωστική Σχολή και η Σχολή Ταχύπλοου.